Blog

Maken Wedstrijdzwempakken je sneller?

Het belang van wedstrijdzwempakken - ook bekend als performance- of wedstrijdpakken - is de afgelopen tijd een van de populairste gespreksthema's in de competitieve zwemwereld geweest.

De afgelopen decennia hebben professionele zwemmers zich voortdurend tot innovatieve nieuwe technologieën in hun zwempakken gewend om te proberen meer voorsprong te krijgen en hun tijd te verbeteren.

Deze zeer technische wedstrijdzwempakken zijn echter niet alleen voor professionele zwemmers. Iedereen kan gebruik maken van wedstrijdzwemkleding, van beginners tot gevorderde wedstrijdzwemmers. Maar zijn performance zwempakken echt de moeite waard, en zullen ze je sneller maken?

Lees Verder

6 Beste Tips Om Je Voor Te Bereiden Op Je Eerste Zwemwedstrijd

swimming race

De start van een nieuw wedstrijdeizoen kan voor elke zwemmer een nerveuze tijd zijn. Maar als je nog nooit eerder hebt gestreden, kan het een nog stressvollere gelegenheid zijn.

Je allereerste zwemwedstrijd is een groot moment. Je zult er altijd op terugkijken en onthouden, en het zal je een eerste voorproef geven van het geroezemoes en de sfeer die gepaard gaat met competitie.

Maar het is ook een stap in het onbekende, dus zenuwen en angst zijn volkomen normaal.

Het is belangrijk om de uitdaging aan te gaan, en nog belangrijker om ervan te genieten! Daarom hebben we zes toptips samengesteld die helpen om die pre-wedstrijd kriebels te genezen en je grote dag soepel te laten verlopen.

Lees Verder

13 Stretch Oefeningen om je te Helpen Opwarmen Voor Het Zwemmen

swimming warm up exercises

Je lichaam opwarmen voordat je gaat sporten, is net zo belangrijk bij het zwemmen als in elke sport.

Stretch oefeningen spelen een belangrijke rol in dit proces, omdat het helpt om je spieren en gewrichten voor te bereiden op de intense training die voor je ligt.

Met dat in ons achterhoofd bekijken we 13 essentiële stretches die zwemmers kunnen doen voordat ze gaan trainen.

Lees Verder

6 Manieren Waarop Zwemmers Kunnen Voorkomen Dat De Bril Beslaat

stop goggles from fogging

Voor zwemmers zijn maar een paar dingen frustrerender dan een bril die in het midden van een duik beslaat.

Tijdens de training kan het het ritme en de flow van je sessie compleet verstoren als je stopt met alles om te proberen ze te wissen.

Erger nog, het kan midden in een wedstrijd gebeuren en je zicht ernstig beperken en je kansen om in de topposities te eindigen in gevaar brengen.

We bekijken zes eenvoudige manieren om te voorkomen dat je zwembril beslaat.

Lees Verder

10 Beste Keuzes voor het Kiezen van de Beste Zwemrugzak

best swim backpack

Met zoveel fantastische zwemaccessoires en trainingshulpmiddelen die tegenwoordig beschikbaar zijn, is het essentieel om de beste zwemrugzak te vinden om ze allemaal mee te nemen.

Niet alleen hebben zwemmers een zwemrugzak nodig om ruime opbergvakken te hebben, ze moeten ook sterk en duurzaam zijn om bestand te zijn tegen een combinatie van intensief gebruik en omstandigheden aan het zwembad.

Met die functies in het achterhoofd, hebben we een lijst samengesteld met onze 10 favoriete zwemrugzakken die zeker voldoen aan de behoeften van zwemmers van alle niveaus.

Lees Verder

Wat is FINA goedgekeurde zwemkleding?

fina approved logo

Concurrerende zwemmers zullen alles weten over dat kenmerkende zwart-witte vink logo dat bij alle FINA-goedgekeurde zwemkleding hoort.

Het is een zegel van goedkeuring van het zwembestuur dat het wedstrijdzwempak legaal is voor elke FINA-gelieerde competitie. Om een FINA-goedkeuring te krijgen, moet de zwemkleding aan strikte voorschriften voldoen.

Mogelijk herkent u het logo, maar weet u precies welke vereisten er nodig zijn voor een FINA-goedgekeurd zwempak?

Lees Verder

Wat zijn de beste oordopjes voor zwemmen?

speedo biofuse ear plugs

De behoefte om zwemoordopjes te dragen is vaak een noodzaak in plaats van een keuze voor veel zwemmers.

Of je nu regelmatig in het zwembad bent of een fervent open waterzwemmer, het vinden van een paar waterdichte oordopjes staat niet echt bovenaan je prioriteiten - tot je last hebt van oorirritatie.

Maar hoe weet je welke zwemoordopjes je moet kopen met zoveel opties die er zijn,? We hebben hieronder een lijst met veelgestelde vragen samengesteld om je te helpen je oren gezond te houden in het water.

Lees Verder

Vijf onbetwistbare redenen om van zwemmen te houden

5 Reasons to Love SwimmingZwemmen is een geweldige sport en vorm van oefening. Misschien wist je dat al - misschien ben je al een enthousiaste zwemmer. Misschien ben je iemand die zwemmen uitproberen wilt, maar ben je er niet helemaal zeker van of het goed voor je is. Het geweldige van zwemmen is dat er zoveel redenen bestaan om er van te houden en iedereen kan het proberen. Hier zijn 5 onmiskenbare redenen om van zwemmen te houden! 

Lees Verder

© 2018 ProSwimwear Ltd. All Rights Reserved.